Vybíráme nejkvalitnější oříšky z celého světa a denně je pražíme na sucho bez oleje v naší pražírně v Kutné Hoře. Najdete u nás oříšky přírodní, poloslané pražené pouze v soli a mnoho ochucených variant jako např. zaatar mandle, mátové kešu nebo skořicové oříšky. Unikátní směsi koření si mícháme sami.
Vybíráme nejkvalitnější oříšky z celého světa a denně je pražíme na sucho bez oleje v naší pražírně v Kutné Hoře. Najdete u nás oříšky přírodní, poloslané pražené pouze v soli a mnoho ochucených variant jako např. zaatar mandle, mátové kešu nebo skořicové oříšky. Unikátní směsi koření si mícháme sami.
Podkategorie
Nepražené a nesolené oříšky můžete zobat bez špatného svědomí celý den. V různých koutech světa se rodí oříšky odlišné kvality. Proto dovážíme každou odrůdu odjinud. Makadamové z Austrálie, kešu z Indie, Brazílie nebo Afriky, para ořechy z Brazílie, pekanové ořechy z USA, mandle ze Španělska, pistácie z Íránu. Vlašské ořechy nám dodávají čeští pěstitelé. Dýňové semínko pro vás pěstuje malá česká farma Uchované semínko.
Podle více než stoleté tradice pražíme oříšky na sucho bez oleje. Abychom dosáhli dokonalé chuti, dovezli jsme si do Prahy pražící přístroj z Libanonu, protože v Evropě jsme žádný ideální nenašli. Oříšky pražíme v Kutné Hoře každý den, proto jsou za všech okolností chuťově plné a křupavé.
Ochucené oříšky mají chuťový základ v našem tradičním způsobu pražení a ve směsích koření, které si mícháme sami. Nikde jinde tedy nenajdete stejnou příchuť a vůni jako u nás. Zkusit můžete chilli, zaatar, cibulovo-levandulové, kari, BBQ, sýrové oříšky a další.
Oříšky pražíme v naší pražírně v Kutné Hoře vždy čerstvé, na sucho bez oleje. Můžeme tak zaručit skvělou chuť a křupavost. Jen nevíme, jestli jemně sladké skořicové mandle, kešu a lískové oříšky lépe voní, nebo chutnají.
Jednou u nás náš zákazník hledal octovou příchuť, a tak vznikly pražené pekanové oříšky s citrónem a octem. Pracovní název "octomilky". Kombinace chutí je velmi příjemná. Lehce kyselá a jemně octová. Od té doby nesmí chybět v naší směsí pražených oříšků.
Kari + mandle = kari mandle Jednoduchá rovnice pro všechny milovníky kari. Ochutnejte a hned poznáte, že se kari nehodí jen do omáček. Kari mandle pražíme vždy čerstvé a bez oleje v naší vlastní jemně pikantní směsi kari koření.
Kešu pražené v cukru a skořici. Za nás nejlepší sladké oříšky na světě. Jsou jemné, lehce sladké a chutnají po Vánocích. A tak si dopřáváme Vánoce po celý rok. Pozor, jsou vysoce návykové.
Lískové oříšky, cukr a skořice. Kombinace, která nikdy neomrzí. Jemně sladké oříšky dokážete chroupat po celý den. Vyzkoušejte sami. Ale pozor, jeden pytlíček nestačí!
Ochutnejte dýňová semínka pražená bez oleje dle stoleté rodinné tradice. My je máme rádi na celodenní chroupání. Stačí jich málo a krásně zasytí Pokud nechcete poloslanou variantu, doporučujeme přírodní vyloupané dýňové semínko.
Čerstvě pražené poloslané pistácie jsou prostě božské! A navíc jsou již vyloupané. Poloslané pistácie pražíme na sucho bez oleje dle rodinné tradice.
Dopřejte si každý den přírodní lískové oříšky a vaše srdíčko Vám poděkuje.
Pro všechny milovníky máty a kešu. Zní to sice zvláštně, ale mátové kešu je prostě top. Kombinaci máty a kešu ořechů nikde jinde neochutnáte. Směs na pražení si totiž mícháme na míru sami. Vhodné na jakékoliv denní či noční mlsání.
Pražené mandle skořicové chutnají a voní jednoduše neodolatelně. Věříte v lásku na první křupnutí? My už ano. Skořicové mandle jsou jemně sladké a krásně křupavé. Nám připomínají Vánoce.
Chuť, která Vás dostane! Co má společné cibule a levandule? Přeci naše cibulovo-levandulové mandle. Zní to asi hodně zvláštně, ale chutná opravdu skvěle. Vyzkoušejte sami.
Čím zelenější pistácie jsou, tím výraznější a lepší chuť mají. Vybíráme pro vás pouze ty nejkvalitnější pistácie, které můžete ochutnat jak v přírodní verzi, tak pražené. Pražíme je pro vás na sucho bez oleje - poloslané pistácie.
Není mandle jako mandle. Tato je jemně hladká a krásně bílá. Je totiž vyloupaná. Vyloupané mandle můžete mlsat po celý den. Jsou plné vlákniny, antioxidantů a vitamínů. A navíc dobře chutnají. Jsou sladké a křupavé.
Křupavý krasavec z Brazílie Para ořechy jsou největším přírodním zdrojem selenu. Pozor doporučená denní dávka jsou jen 3 para oříšky!!! Dospělému člověku stačí jeden oříšek denně. Para oříšky pomáhají snižovat hladinu cukru v krvi a udržovat normální hladinu cholesterolu v krvi.
Jemnější a sladší varianta vlašských ořechů. Pekanové oříšky pochází z Ameriky. Jsou podobné českým vlašským ořechům. Nejsou ale tak hořké, jsou měkčí a krémoví.
Jemná máslová chuť plná zdravých tuků. Máme pro vás ty největší makadamy na celém světě. Mají krémovou barvu a máslovou, jemně sladkou chuť. Říká se jim král oříšků. Obsahují totiž zdravé tuky, které pomáhají udržet spávnou hladinu cholesterolu.
Zaatar mandle potěší každého milovníka bylinek. Skloubili jsme křupavé mandle s tradiční směsí bylinek z Libanonu - zaatarem. Zaatar mandle mají překvapivě lehkou a jemnou chuť. Naše děti je milují a doporučují všema deseti.
Propadněte kouzlu čerstvě upražených lískových oříšků. Voní po nutelle a chutnají královsky. Lískové oříšky tělu dodají potřebnou energii a spoustu vitamínů a minerálů. Zlepšují paměť a zabraňují jak fyzickému, tak nervovému vyčerpání. Jsou vhodné pro diabetiky, protože obsahují malé množství sacharidů. Jsou pražené bez oleje dle stoleté rodinné tradice.
Zakřupejte si s naší slanou kukuřicí. Kukuřice je vlastně zelenina, nutričně velmi bohatá. Je zdrojem energie a vitamínů. Kukuřici si sami nepražíme, jelikož bychom z ní v našich pražících strojích udělali popcorn. Praženou kukuřici dovážíme ze Španělska.
Vyzkoušejte naší zdravou bombu "cizrnu", luštěninu s oříškovým nádechem. Čerstvě pražená cizrna neboli římský hrách jsou kuličky smetanové barvy a velmi jemné chutě. Cizrna je bohatá na vlákninu, sacharidy, bílkoviny, vitamíny a minerály. Pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v krvi, předcházet zácpě a posilovat nervovou soustavu i obranyschopnost.
Ochutnejte dýňová semínka pražená bez oleje dle stoleté rodinné tradice. V Libanonu patří k nejoblíbenějším semínkům. Každý tam umí semínko v puse vyloupnout, aby snědli jen vnitřek. Zkuste to, je to opravdové umění. Pokud nechcete poloslanou variantu, doporučujeme přírodní vyloupané dýňové semínko.
Výjimečnou chuť červených arašíd si budete rádi připomínat. Červené arašídy jsou pražené bez oleje na sucho dle rodinné stoleté tradice. Na závěr se posypou krystalky soli. Mají proto výraznou slanou chuť. Hodí se k jakékoliv příležitosti.