Naše koření z různých koutů světa sami používáme ve svojí kuchyni. Vyzkoušet ho můžete mimo jiné v našich ochucených pražených oříšcích (kari, zaatar, chilli, cibule, levandule, skořice) nebo v bistru Mujfalafel v Kutné Hoře, Komennského náměstí 22. v Kutné Hoře pro Vás také mícháme dvě vlastní směsi – zaatar a sedmero koření. Ostatní koření jso...
Naše koření z různých koutů světa sami používáme ve svojí kuchyni. Vyzkoušet ho můžete mimo jiné v našich ochucených pražených oříšcích (kari, zaatar, chilli, cibule, levandule, skořice) nebo v bistru Mujfalafel v Kutné Hoře, Komennského náměstí 22. v Kutné Hoře pro Vás také mícháme dvě vlastní směsi – zaatar a sedmero koření. Ostatní koření jsou kromě kari jednodruhová.
Podkategorie
Vůně orientu i vůně babiččiného koření, které jen tak nevyprchá. Koření je vždy čerstvě baleno ve znovuuzavíratelných sáčcích (zip sáčky).
Koření pro Vás vakuujeme do větších průhledných pytlíků. oOporučujeme doma přesypat do uzavíratelných krabiček nebo skleniček.
Směs čtyř druhů pepře je ideální k dochucení masa, salátů, omáček i polévek. Kombinace čtyř druhů pepře je neodolatelná svou barvou i chutí. Směs je tvořena pepřem černým, zeleným, bílým a růžovým. Chuť směsi je ostrá se štiplavou výraznou vůní. Mlýnek s touto směsí by neměl chybět v žádné kuchyni. Doporučujeme vždy umlít pepř čerstvý. Výsledná chuť...
Koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni. V arabských zemích si sedmero koření připravuje každá hospodyňka podle rodinné tradice. Tímto Vám představujeme naši vlastní směs Sedmero koření, kterou používáme u nás doma. Má příjemnou chuť i vůni. Její použití je opravdu univerzální. Doporučujeme na dochucení masových, zeleninových pokrmů, polévek, omáček...
Lék s intenzivní chutí. Výrazná chuť česneku nesmí chybět v žádné kuchyni. Nikdy ho nezapomeneme při přípravě masa (skopové, hovězí, ryby), ani při přípravě omáček, polévek či salátů. Česnek má pozitivní účinky na trávení a obranyschopnost organismu. Naše babičky ho využívaly jako účinné antibiotikum, k snížení krevního tlaku a hladiny cholesterolu.
Sladká paprika maďarského typu má výraznou zeleninovou chuť. Hodí se do zeleninových nebo masových směsí, polévek, krémů a díky své výrazné barvě i jako potravinářské barvivo.
Kurkuma se také nazývá indický šafrán. Má výrazně žlutou barvu a jemnou, kořenitou chuť i vůni. Je součástí kari koření a dalších asijských směsí. Používá se na dochucení omáček v asijské kuchyni. Běžně se s ní obarvují pokrmy s rýží či červenou čočkou. Obsahuje kurkumin, který patří k přírodním antioxidantům, působí protizánětlivě a kladně ovlivňuje...
Starověké koření s magickou vůní Víte, co mají společného naše skořicové kešu a skořicové mandle? Voní a chutnají po skořici. Skořici využijete v kuchyni jak na pečení, tak vaření. Je součástí asijské, arabské i latinskoamerické kuchyně. Již staří Egypťané věřili, že je skořice léčivá. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a...
Pozor, ať neshoříte! Jedna ze složek našich chilli kešu a chilli mandlí je právě tato chilli paprika. Na stupnici pálivosti chilli papriček je celkem nízko (40-50 000 SHU), ale někoho již může pálit celkem dost. Kdo má rád pikantní kuchyni, naše chilli při vaření určitě ocení.
Úspěch našich kari mandlí spočívá právě v tomto koření - thajské karí. Je totiž pikantní a jemně pálivé. Tuto směs karí doporučujeme stejně jako jeho jemnou sestřičku karí madras k přípavě zeleninových či masových omáček, k přípravě masových směsí (drůbež, ryby), rýže nebo polévek.
Cibule se hodí snad do všech pokrmů. Dodá jim tu správnou chuť. Jednodruhové koření, které využíváme při pražení cibulovo-levandulových mandlí nebo mátových kešu. Jedná se o usušenou cibuli namletou na jemný prášek. Koření je vhodné při každodenním vaření (do polévek, omáček, pomazánek, marinád na maso).
Ochutnejte naší vlastní směs bylinek. Tradiční směs koření využívaná v kuchyni po celém Blízkém Východě. Nesmí chybět v salátech, na placce manoushe zaatar a nebo jen smíchaná s olivovým olejem. Do této směsi se poté namáčí libanonský chléb jako tradiční část snídaně či večeře. V zaataru pražíme i naše zaatar mandle.
Příjem soli v přiměřeném množství a kvalitě je pro náš organismus velmi důležitý. Himalájská růžová sůl je považována za jednu z nejkvalitnějších solí na světě. Obsahuje vysoký podíl minerálů, neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. Je 250 milionů let stará, díky tomu je mimořádně čistá. Těží se ručně a obvykle se prodává jako hrubozrnná. Je vhodná na...
Starověké koření s magickou vůní. Skořici využijete v kuchyni jak na pečení, tak vaření. Je součástí asijské, arabské i latinskoamerické kuchyně. Již staří Egypťané věřili, že je skořice léčivá. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a zevně i proti revmatizmu.
Nasládlá pepřová chuť, která vám příjemně dochutí vaše jídlo. Pepř růžový není vlastně s pepřem nijak příbuzný. Proto se také označuje jako nepravý pepř. Má lehce peprnou, nasládlou jemnou chuť. Není tak ostrý jako pepř černý. Hodí se k dochucení jemných pokrmů - ryb nebo zeleniny. Je součástí např. čtyřbarevného pepře. Na pohled je krásný, proto se s...
Kurkuma se také nazývá indický šafrán. Má výrazně žlutou barvu a jemnou, kořenitou chuť i vůni. Je součástí kari koření a dalších asijských směsí. Používá se na dochucení omáček v asijské kuchyni. Běžně se s ní obarvují pokrmy s rýží či červenou čočkou. Obsahuje kurkumin, který patří k přírodním antioxidantům, působí protizánětlivě a kladně ovlivňuje...
Směs čtyř druhů pepře je ideální k dochucení masa, salátů, omáček i polévek. Kombinace čtyř druhů pepře je neodolatelná svou barvou i chutí. Směs je tvořena pepřem černým, zeleným, bílým a růžovým. Chuť směsi je ostrá se štiplavou výraznou vůní. Mlýnek s touto směsí by neměl chybět v žádné kuchyni. Doporučujeme vždy umlít pepř čerstvý. Výsledná chuť...
Koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni. V arabských zemích si sedmero koření připravuje každá hospodyňka podle rodinné tradice. Tímto Vám představujeme naši vlastní směs Sedmero koření, kterou používáme u nás doma. Má příjemnou chuť i vůni. Její použití je opravdu univerzální. Doporučujeme na dochucení masových, zeleninových pokrmů, polévek, omáček...
Černý pepř má ostrou chuť a štiplavé aroma. Hodí se k ochucení všech druhů mas, omáček, polévek či pomazánek. Patří mezi nejrozšířenější koření světa. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého.
Nové koření je také známé jako "jamajský pepř". Má jemně kořennou, mírně nasládlou chuť. Snoubí v sobě kombinaci pepře, hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. Použití nového koření je široké. Doporučujeme do polévek, omáček, k dochucení masa.
Sezam bílý je lehce nasládlý a má ořechovou chuť. Nesmí chybět v arabské či řecké kuchyni. Používá se do pasty tahini, do sladkostí, do zeleninových salátů, na pečivo nebo třeba do müsli. U nás ho najdete v našem zaataru.