Koření

Koření Počet produktů: 37

Naše koření z různých koutů světa sami používáme ve svojí kuchyni. Vyzkoušet ho můžete mimo jiné v našich ochucených pražených oříšcích (kari, zaatar, chilli, cibule, levandule, skořice) nebo v bistru Mujfalafel v Kutné Hoře, Komennského náměstí 22. v Kutné Hoře pro Vás také mícháme dvě vlastní směsi – zaatar a sedmero koření. Ostatní koření jso...

Naše koření z různých koutů světa sami používáme ve svojí kuchyni. Vyzkoušet ho můžete mimo jiné v našich ochucených pražených oříšcích (kari, zaatar, chilli, cibule, levandule, skořice) nebo v bistru Mujfalafel v Kutné Hoře, Komennského náměstí 22. v Kutné Hoře pro Vás také mícháme dvě vlastní směsi – zaatar a sedmero koření. Ostatní koření jsou kromě kari jednodruhová.

Zobrazit

Podkategorie

  • Koření v uzavíratelném...

    Vůně orientu i vůně babiččiného koření, které jen tak nevyprchá. Koření je vždy čerstvě baleno ve znovuuzavíratelných sáčcích (zip sáčky).

  • Koření na váhu

    Koření pro Vás vakuujeme do větších průhledných pytlíků. oOporučujeme doma přesypat do uzavíratelných krabiček nebo skleniček.

na stránku
Zobrazeno 1 – 21 z 37 položek
  • 94 Kč

    Směs čtyř druhů pepře je ideální k dochucení masa, salátů, omáček i polévek. Kombinace čtyř druhů pepře je neodolatelná svou barvou i chutí. Směs je tvořena pepřem černým, zeleným, bílým a růžovým. Chuť směsi je ostrá se štiplavou výraznou vůní. Mlýnek s touto směsí by neměl chybět v žádné kuchyni. Doporučujeme vždy umlít pepř čerstvý. Výsledná chuť...

  • 140 Kč

    Koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni. V arabských zemích si sedmero koření připravuje každá hospodyňka podle rodinné tradice. Tímto Vám představujeme naši vlastní směs Sedmero koření, kterou používáme u nás doma. Má příjemnou chuť i vůni. Její použití je opravdu univerzální. Doporučujeme na dochucení masových, zeleninových pokrmů, polévek, omáček...

  • 76 Kč

    Lék s intenzivní chutí. Výrazná chuť česneku nesmí chybět v žádné kuchyni. Nikdy ho nezapomeneme při přípravě masa (skopové, hovězí, ryby), ani při přípravě omáček, polévek či salátů. Česnek má pozitivní účinky na trávení a obranyschopnost organismu. Naše babičky ho využívaly jako účinné antibiotikum, k snížení krevního tlaku a hladiny cholesterolu.

  • 66 Kč

    Sladká paprika maďarského typu má výraznou zeleninovou chuť. Hodí se do zeleninových nebo masových směsí, polévek, krémů a díky své výrazné barvě i jako potravinářské barvivo.

  • 50 Kč

    Kurkuma se také nazývá indický šafrán. Má výrazně žlutou barvu a jemnou, kořenitou chuť i vůni. Je součástí kari koření a dalších asijských směsí. Používá se na dochucení omáček v asijské kuchyni. Běžně se s ní obarvují pokrmy s rýží či červenou čočkou. Obsahuje kurkumin, který patří k přírodním antioxidantům, působí protizánětlivě a kladně ovlivňuje...

  • 86 Kč

    Starověké koření s magickou vůní Víte, co mají společného naše skořicové kešu a skořicové mandle? Voní a chutnají po skořici. Skořici využijete v kuchyni jak na pečení, tak vaření. Je součástí asijské, arabské i latinskoamerické kuchyně. Již staří Egypťané věřili, že je skořice léčivá. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a...

  • 74 Kč

    Pozor, ať neshoříte! Jedna ze složek našich chilli kešu a chilli mandlí je právě tato chilli paprika. Na stupnici pálivosti chilli papriček je celkem nízko (40-50 000 SHU), ale někoho již může pálit celkem dost. Kdo má rád pikantní kuchyni, naše chilli při vaření určitě ocení.

  • 82 Kč

    Úspěch našich kari mandlí spočívá právě v tomto koření - thajské karí. Je totiž pikantní a jemně pálivé. Tuto směs karí doporučujeme stejně jako jeho jemnou sestřičku karí madras k přípavě zeleninových či masových omáček, k přípravě masových směsí (drůbež, ryby), rýže nebo polévek.

  • 64 Kč

    Cibule se hodí snad do všech pokrmů. Dodá jim tu správnou chuť. Jednodruhové koření, které využíváme při pražení cibulovo-levandulových mandlí nebo mátových kešu. Jedná se o usušenou cibuli namletou na jemný prášek. Koření je vhodné při každodenním vaření (do polévek, omáček, pomazánek, marinád na maso).

  • 90 Kč

    Ochutnejte naší vlastní směs bylinek. Tradiční směs koření využívaná v kuchyni po celém Blízkém Východě. Nesmí chybět v salátech, na placce manoushe zaatar a nebo jen smíchaná s olivovým olejem. Do této směsi se poté namáčí libanonský chléb jako tradiční část snídaně či večeře. V zaataru pražíme i naše zaatar mandle.

  • 13 Kč

    Příjem soli v přiměřeném množství a kvalitě je pro náš organismus velmi důležitý. Himalájská růžová sůl je považována za jednu z nejkvalitnějších solí na světě. Obsahuje vysoký podíl minerálů, neobsahuje žádné chemikálie ani aditiva. Je 250 milionů let stará, díky tomu je mimořádně čistá. Těží se ručně a obvykle se prodává jako hrubozrnná. Je vhodná na...

  • 80 Kč

    Starověké koření s magickou vůní. Skořici využijete v kuchyni jak na pečení, tak vaření. Je součástí asijské, arabské i latinskoamerické kuchyně. Již staří Egypťané věřili, že je skořice léčivá. Podporuje chuť k jídlu, zlepšuje trávení, působí proti nadýmání a zevně i proti revmatizmu.

  • 110 Kč

    Nasládlá pepřová chuť, která vám příjemně dochutí vaše jídlo. Pepř růžový není vlastně s pepřem nijak příbuzný. Proto se také označuje jako nepravý pepř. Má lehce peprnou, nasládlou jemnou chuť. Není tak ostrý jako pepř černý. Hodí se k dochucení jemných pokrmů - ryb nebo zeleniny. Je součástí např. čtyřbarevného pepře. Na pohled je krásný, proto se s...

  • 44 Kč

    Kurkuma se také nazývá indický šafrán. Má výrazně žlutou barvu a jemnou, kořenitou chuť i vůni. Je součástí kari koření a dalších asijských směsí. Používá se na dochucení omáček v asijské kuchyni. Běžně se s ní obarvují pokrmy s rýží či červenou čočkou. Obsahuje kurkumin, který patří k přírodním antioxidantům, působí protizánětlivě a kladně ovlivňuje...

  • 88 Kč

    Směs čtyř druhů pepře je ideální k dochucení masa, salátů, omáček i polévek. Kombinace čtyř druhů pepře je neodolatelná svou barvou i chutí. Směs je tvořena pepřem černým, zeleným, bílým a růžovým. Chuť směsi je ostrá se štiplavou výraznou vůní. Mlýnek s touto směsí by neměl chybět v žádné kuchyni. Doporučujeme vždy umlít pepř čerstvý. Výsledná chuť...

  • 110 Kč

    Koření, které nesmí chybět v žádné kuchyni. V arabských zemích si sedmero koření připravuje každá hospodyňka podle rodinné tradice. Tímto Vám představujeme naši vlastní směs Sedmero koření, kterou používáme u nás doma. Má příjemnou chuť i vůni. Její použití je opravdu univerzální. Doporučujeme na dochucení masových, zeleninových pokrmů, polévek, omáček...

  • 50 Kč

    Černý pepř má ostrou chuť a štiplavé aroma. Hodí se k ochucení všech druhů mas, omáček, polévek či pomazánek. Patří mezi nejrozšířenější koření světa. Sušené bobule jsou plodem pepřovníku černého.

  • 90 Kč

    Nové koření je také známé jako "jamajský pepř". Má jemně kořennou, mírně nasládlou chuť. Snoubí v sobě kombinaci pepře, hřebíčku, skořice a muškátového oříšku. Použití nového koření je široké. Doporučujeme do polévek, omáček, k dochucení masa.

  • 201 Kč

    Kardamon provoní kávu, čaj, moučníky i omáčky. Kardamon je jedno z nejstarších koření. Má sladkou vůni. Používá se při pečení do pečiva, perníků, sušenek. V Arabských zemích se jím dochucuje káva a čaj. V Indii zase rýže, omáčky a zeleninové či masové směsi.

  • 45 Kč

    Sezam bílý je lehce nasládlý a má ořechovou chuť. Nesmí chybět v arabské či řecké kuchyni. Používá se do pasty tahini, do sladkostí, do zeleninových salátů, na pečivo nebo třeba do müsli. U nás ho najdete v našem zaataru.

  • 60 Kč

    Těstoviny oregáno milují a my taky. Oregáno je bylinka s příjemnou vůní a výraznou chutí. Je neodmyslitelnou součástí kuchyní v celém Středomoří. Přidává se do omáček, na maso, na pizzu, do zeleninových salátů, polévek.

Zobrazeno 1 – 21 z 37 položek