Jemná, příjemně nasládlá, bohatá čokoládová chuť s nástinem oříškových tónů.
To jsou mléčné Filipíny - Paquibato. Jednoduše poctivá mléčná čokoláda.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Kakaové boby této čokolády pocházejí z regionu Davo, který se nachází na Mindanau, druhém největším ostrově Filipín.
Vysoká vlhkost, tropické teploty, mnoho srážek (není zde prakticky období sucha) a toto kombinováno faktem, že Davo leží mimo pás tajfunů znamená, že se tu kakaovníkům daří. A daří se jim hodně.
2019 bylo kakao Auro Paquibato oceněno cenou Cocoa of Excellence Award. Tato cena, poprvé v historii, zařadila Filipíny mezi 20 nejlepších druhů kakaových bobů na světě.
Do roku 2005 těžba dřeva na Filipínách nebyla kontrolována. Zejména díky tomu zde zmizelo 3/4 původních pralesů.
Kakao Paquibato se pěstuje v agrolesnickém systému, což je jeden z hlavních kroků od tvoření monokulturních plantáží.
Paquibato má vybalancovanou čokoládovou chuť se sladkostí tropického ovoce a dokončením jemně pražených ořechů.
Centrálně fermentovámo 5 dní v kaskádově uspořádaných dřevěných bednách.
Sušeno 6 dní na zakrytých ložích
Sklizeň: říjen – únor
Složení: Kakaové boby, třtinový cukr, kakaové máslo, sušené mléko, obsah kakaové sušiny nejméně 60%
Hmotnost: 50 g
Minimální trvanlivost: 6 měsíců
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C
Distributor: Al Andalous s.r.o., Roháčova 145/14, 130 00 Praha 3