Silná čokoláda s výrazně sladkým ovocno-květinovým dokončením.
V komplexní chuti dominují tóny tropického ovoce a tančí divokost zelených banánů a granátového jablka.
Ručně vyrobená z kakaových bobů z Ekvádoru.
Tento produkt již není na skladě
Datum dostupnosti:
Rodinná farma Cedeño Aguilar se nachází v Santo Domingo de los Tsachilas, 3 hodiny jízdy autem z Quita, hlavního města Ekvádoru. Tropické klima a topografické podmínky zde tvoří ideální prostředí pro pěstování kakaových bobů Nacional. Historie tohoto kakaovníku sahá více než 5300 let zpět, zažil období velké slávy i zapomnění. Thomas Cedeño Aguilar a jeho žena Yolanda obnovili tradici a kulturu pěstování tohoto špičkového ekvádorského kakaa. Jejich cílem je obnovit slávu ekvádorského kakaa a pěstovat pouze odrůdy 100 % Nacional. V roce 2013 získala jejich farma jako první v Ekvádoru certifikaci s ochrannou známkou “Cacao Nacional”.
V komplexní chuti dominují tóny tropického ovoce a tančí divokost zelených banánů a granátového jablka.
Fermentováno v dřevěných bednách v uzavřeném kontrolovaném prostředí 5 – 7 dní.
Sušeno horkým vzduchem z tepelného generátoru poháněného obnovitelnou energií vyrobenou z rostlinného odpadu.
Sklizeň: listopad – únor, květen – červenec.
Složení: Kakaové boby, třtinový cukr, obsah kakaové sušiny nejméně 75%
Hmotnost: 50 g
Minimální trvanlivost: 6 měsíců
Skladování: Skladujte v suchu při teplotě do 25°C
Distributor: Al Andalous s.r.o., Roháčova 145/14, 130 00 Praha 3